Toggle navigation

scontariscontari

IFN Imprumut SA

Stefan cel Mare nr. 31 Bucuresti

Luni-Vineri: 10:00 - 18:00

Sambata - Duminica: Inchis

021.794.9999

info[at]scontari.ro
Toggle navigation logologo
  • Acasa
  • Linii de credit
  • Bilete la ordin
  • Cec-uri
  • Factoring
  • Despre noi
  • Contact

Scontare bilet de ordin - Incaseaza astazi!

  • Acasa
  • Bilete la ordin
service-img

Ce este un bilet la ordin și cum vă ajută?

Un bilet la ordin, asemănat și cu o recunoaștere de datorie a unui debitor față de creditor, nu este altceva decât un efect comercial prin care o persoană (denumită generic Emitent) se oblige să plătească o sumă de bani la o dată scadentă ori la ordin, unei alte persoane (denumită generic Beneficiar).

Împrumutul ce are ca garanție biletul de ordin este o metodă des întâlnită de creditare. Astfel, împrumutatul încheie un contract cu banca, garantând restituirea sumei împrumutate și a dobânzii aferente acesteia, precum și plata eventualelor penalități de întârziere, prin contracte de cauțiune, gaj sau ipotecă.

Un bilet la ordin are avantajul că oferă posibilitatea recuperării banilor chiar dacă emitentul este executat de altcineva sau are conturile poprite. Totodată, biletul la ordin poate gira mai departe, stingând astfel mai multe datorii.

Biletele la ordin mai au avantajul de a putea fi avalizate de către alte persoane fizice sau juridice. Aceasta este o garanție în plus, pe lângă semnătura Emitentului, Beneficiarul având posibilitatea de a executa și avalistul.

Ce trebuie să știm despre biletul la ordin?

Dacă nu este un „bilet la ordin în alb”, pentru a nu fi nul, biletul la ordin trebuie să cuprindă câteva mențiuni:

Denumirea de bilet la ordin BO

Data emisiunii

Menționarea obligației personale și necondiționate de a efectua plata

Numele beneficiarului

Semnătura emitentului

Locul de plată

În relațiile comerciale, pentru plata sumelor facturate, clienții pot înmâna bilete la ordin cu rubricile astfel completate, sau „în alb”. Cele din urmă reprezintă o garanție, urmând a fi completate și depuse la bancă, pentru decontare, în cazul neachitării la termen a facturilor. Atenție! Acestea trebuie să conțină în mod obligatoriu semnătura emitentului.

Un bilet la ordin în alb este emis în beneficiul băncii, având necompletată suma ce urmează a fi înscrisă în titlul cambial, căci rata dobânzii poate varia și nu se știu nici eventualele penalități de întârziere. Împrumutatul are însă posibilitatea de a completa data scadenței, corelând-o cu termenele de rambursare a tranșelor creditului.

Potrivit art. 12 alin. 2 din Legea nr. 58/1934 și pct. 78 din Norma nr. 6/1994 emisă de Banca Națională a României, completarea biletului de ordin în alb trebuie făcută de bancă în termen de maxim 3 ani de la emitere.